Vill ha!

Jag känner ett enormt vill ha-begär!

Den här. Eller den här. Love it.

Min egna lilla finans/samhällskris

Imorse halkade jag in på något som jag tror var ett nyhetsprogram för barn, där reportern berättade och förklarade om fininskrisen. Hon intervjuade även en ekonomireporter.

F: Men hur orolig ska man egentligen vara?
S: Man behöver inte vara orolig alls... Alla kommer få mat, alla kommer få gå i skolan. Alla kommer få julklappar, fast kanske bara lite färre, och inte så dyra. Så jag tror inte man behöver vara orolig, nä.*

Eh, va? Kanske bättre att informera barnen om att inte alla lever i en sån fantastisk medelklass-idyll här i Sverige. Suck. Jag blir så trött.

När vi ändå talar om pengar känns det mindre kul att min isländska sparbank har blvit "satt under särskild förvaltning"
av den islänsdka staten!! Och det känns heller inte så roligt att höra rykten om att det går åt skogen med Swedbank för där har jag alla mina pengar just nu. Hehe. He. Heeeee. :|


*Ej exakt citat.

Även Sverigedemokraterna har väl yttrandefrihet?

Idag när vi rumlade runt i Malmö hamnade vi mitt i en demonstration mot Sverigedemokraternas torgmöte. Alltså. Jag tycker det är bra, jättebra, att man visar motstånd och missnöje med deras politik och inte bara är passiv, men stämningen var hotfull och tydligen har folk kastat ägg och frukt och spottat på Sverigedemokraterna.

Sen när tar man i Sverige till lika låga grepp som extremhögern gör i öst, när det vankas pride där? Det är pinsamt. Och inte okej. Stå och kasta grejor, eller putta och knuffa på en polishäst (!), då är man på lika låg nivå som vilken jävla Sverigedemokrat som helst.

Även Sverigedemokraterna har rätt att säga sin åsikt och även om jag inte håller med eller vill höra den så måste det ju få vara så. Hörde att i Luleå hade folket kört en fredligare linje och ställt sig med ryggen mot SvD för att visa sitt missnöje. Hade inte det varit att föredra även i Skåne?

Dagens finaste citat kommer f.ö. från J.

"Det finns inget i hela världen som skrämmer mig mer än en Sverigedemokrat."

RSS 2.0