Why London?

Om två veckor bär det av till London med kusinen. Bland annat för att fira hennes födelsedag, men mest för att komma bort, slappna av, festa, shoppa och mysa. Längtar längtar, men är lite nervös för jag har bara rest med Sanna innan. Och Sanna är i en klass för sig. ;)

Idag ska det iallafall planeras en del, vi måste hitta boende m.m.

Ihhp..!

Frågeställning

Hur rostar man solrosfrön? Vilken temperatur och hur mycket salt?

Hjärnbajseri

Jahaa... Blir det nån klassresa till Prag? Inga av de närmsta vännerna verkar följa med.. men jag vill ju ändå. Men har man råd egentligen? Shit, hur ska jag kunna bestämma mig? Mög!

Vårens schema:
10-13 mars: London m. kusinen :)
31 mars: The Knife
4-8 maj: Reykjavik med päronen
24-29 maj: Prag med klassen
7 juni: Skolbal!
13 juni: Studenten!
28 juni-2 juli: Europride i London m. Eddie <3

Resorna till London och The Knife-spelningen är redan betalda, mamma betalar Reykjavik-resan och balklänningen betalar jag hälften av. Hm.

Jobbade på jobb #1 hela helgen, passade mitt gudbarn igår och jobbade på jobb #2 idag. Så jag fick ställa in med Eddie-älsklingen imorgon och vila ut då. Lov är skönt, ge mig mer!

YAY IGEN!

Jag fick A, dvs högsta betyget, på mitt Certificate in Advanced English.

IIiiiiiihhhhh!!! Gud vad glad jag är. :D

Yay!

Nu är biljetterna beställda. The Knife i Malmö den 31 mars.

*lycka lycka lycka*

Ge mig muuusiiik!

Anna [hjärta] cd-rea! När skivor kostar 80 spänn köper jag dom mer än gärna. :)

The Knife - The Knife,
José González - Veneer
Kent - Du & jag döden
Bodies Without Organs - Prototype

Veneer har jag haft på datorn rätt länge, och jag blir aldrig trött på José! Sveriges lätt bästa singer/singwriter! KÄRLEK!

Dom andra har jag varit för snål för att köpa. Hela kalaset gick nu på 380:-.

Balen

Snart ger jag upp alltså...!

Vi var på informationsmöte om vår avslutningsbal i fredags och då fick vi bland annat veta att man inte får gå samkönade par. En av balgeneralerna går i min klass och vi har diskuterat det här ett flertal gånger tidigare utan att riktigt komma på en lösning.  Men jag blev uppriktigt förvånad över förbudet eftersom jag trodde de skulle ligga lågt och hålla sig till att säga att man går med en baldejt, och om/när det sedan kom ett samkönat par som anmälde sig så skulle det bara vara okej.

Problemet är att balgeneralerna (och jag för den delen) misstänker att folk kommer att utnyttja (dvs gå med kompis) en eventuell regel om att samkönade par får lov att gå, för att undvika att bli placerade med någon de kanske inte vill sitta med. Regeln är att man sitter ihop med den man går med, annars blir man utplacerade. Hur bevisar man att någon är tillsammans eller inte, liksom?

Men det är ju samtidigt oacceptabelt, för många går ju med sin pojk- eller flickvän, sitter ihop med han/henne och dansar första dansen ihop. Skulle då inte samkönade par få göra det? Hade jag haft flickvän på skolan hade jag såklart velat gå med henne!

Men det känns så förbannat motsträvigt. Jag vet inte om jag klarar av hela den här biten själv. Ska på både demokratiutskotts- och jämställdhetsmöte i veckan iallafall, så då ska detta tas upp. *suck*

Brokeback Mountain

Såg Brokeback Mountain ikväll med två fina vänner.

Oj... Är ganska mållös... Känner mig sorgsen och lite tom inombords. Så vacker, och så hemsk och så sorglig.

Inte en enda tår grät jag. I never seize to amaze myself. Men man blir ledsen... Fast den var faktiskt inte så vansinnigt bra som jag trodde. Är det bara jag som tycker så?

Utan tvekan..

...dagens absolut finaste låttext:

"When you say it’s gonna happen now
Well, when exactly do you mean?
See, I’ve already waited too long
And all my hope is gone...

Oh.
."

How soon is now? - The Smiths

Mysterious Skin

Jag såg Mysterious Skin igår. Vansinnigt bra film! Den går inte ens att beskriva med ord.. Flera gånger satt jag som förhäxad och bara flämtade. Underbara skådespelare.

SE DEN!

RSS 2.0