Året som gick...

Är i Stockholm med mina darlings från 29/12-4/1. Vill därför passa på att önska gott nytt år! och göra en liten summering av året som gått...

5 major events som har satt guldkant på 2006:

-Balen
-Studenten
-Roskildefestivalen
-Stockholm Pride
-Spexet

5 saker jag är stolt över:
-Att jag gick med i spexet helt ensam
-Att jag trots alla om och men åkte till Sthlm pride
-Att mina social skills har blivit betydligt bättre
-Att jag har blivit säkrare i mig själv
-Mina betyg

5 kändisar jag ändrat åsikt om:

-Angelina Jolie (från snyggast till nej tack)
-Carolina Gynning (från bimbo till rätt cool brud)
-Joseph Gordon-Lewitt (från vem? till favoritskådespelare)
-Jude Law (från nej tack till charmtroll)
-Dominic Monaghan (från hjälte till eh?)

5 artister/band jag har upptäckt:
-Yann Tiersen
-Robyn
-Keane
-Quit your dayjob
-Sigur Rós

Och inför nästa år...

5 mål jag har med år 2007:
-Flytta till London och lyckas
-Confront my fears
-Utöka mitt skoförråd
-Komma på vad jag vill jobba med i framtiden
-Inte bli fet

Get over it!

The Ark ska vara med i Melodifestivalen och en enorm fåra har redan bildats mellan de fans som tycker det är bra och de fans som tycker det är förskräääääckligt! Jag orkar inte med det här. Ska man inte kunna gå in på hemsidan utan att bli förbannad?! Folk är besvikna, folk är förskräckta, folk är arga. Get over it!

Passar det inte så skit i det. Byt kanal när The Ark kommer på scenen, lyssna inte på singeln på hemsidan och köp inte skivan om det inte passar. Är dom inte så fantastiskt bra som dom var förr så avguda dom inte lika mycket längre då. Tänk på det som en bra och viktig tid i ditt liv och hitta nånting nytt.

Jag tycker det är skitroligt att dom ska vara med i MF, och tycker det ska bli spännande att se hur nya skivan blir. Så länge inte t.ex. Lasse blir homofob och Ola skriker rasistiska budord kommer iallafall jag fortsätta stödja och uppskatta det band som betytt mest för mig i mitt liv.

It's your choice. MEN VAR INTE SÅNA JÄVLA MARTYRER FÖR FAN!

Pridenostalgi

Åh, sommaren! Kom fort! Läser mina pridedagböcker och sitter och fånler...

"Hade hellre stannat kvar där uppe i Stockholm, i min fantasivärld, där stoltheten la sig över stan som en stor bubbla fylld av kärlek. Där alla var snälla, inte ifrågasatte eller sa åt mig hur jag skulle bete mig. Där jag gjorde vad jag ville och hade det så underbart. Och där jag kände mig så älskad av dessa fina pojkar som jag knappt kände.

Att stå vid Sergels torg och plötsligt attackeras av E som kommer från ingenstans och som jag inte träffat på nästan ett år och bli så satans glad över att jag får känna honom. Att diskutera glitter på mina bröst, att vara ensamma kvar på festen, åka taxi, undra vad som hände med D och J, inte fatta att det var samma nyckel till dörren, väcka alla, att jag tog upp hela sängen och han fick ligga på sidan... att skratta och dricka ihop.."

***

"Åhh, paraden igår var så galet rolig. Den här gången var det verkligen fest fest fest genom Köpenhamn. Vi dansade och sjöng och posade och skrattade och jag tycker sjukt synd om alla heteros som bara stod och tittade på. :P

Det är inte varje dag man har rosa "glimmer" överallt, dricket sprit klockan 15, får tusen komplimanger för sitt hår, blir spontankramad av älskade danskarna hela tiden....det är inte heller varje dag men hjälper E i duschen. *asgarvar* Ahh...good times. Det var sjukt..vi flabbade. Och jag träffade folk från förra året..ihh.. ^^; Kul att kunna sitta på en bar i danmark och vinka åt nån bekanta. :D

Citat från min älskling:
"Jag elsker dig, du er så sød!"  Åh, min danska J."

***

"Pride är något så unikt att har man inte själv gått i paraden kan man aldrig ens tänka sig känslan. Och jag är så glad över att jag fått uppleva det, om och om igen."

suck..!

Fan, kan inte formulera mina känslor men summan av kardemumman är att jag vill bort härifrån. Snabbt.

Känsla

Såhär känns det:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Frustration. *_*

Irritationsmoment

Efter att ha sett Längtans tider i TV4 om adoption går min hjärna på högvarv. Det var faktiskt en riktigt bra dokumentär och jag känner verkligen med Robert och Fredrik som trots att dom blev godkända inte får något barn.

Jag har varit/är inne på att bli socionom och på något sätt jobba med offer för hatbrott pga sexuell läggning eller könsidentitet men det ultimata hade ju varit om man kunde jobba både med de frågorna och aktivt jobba för att underlätta adoption för hbt-familjer. Uppenbarligen behövs det någon som besöker adoptionsorganisationer över hela världen och informerar om läget. Och att Sverige trycker på andra länders regeringar där ämnet inte är helt tabu.

Hm. Detta måste funderas på.

Morgonstund har guld i mun...

Klockan är lite över halv 8 och jag har ätit frukost, sett på Nyhetsmorgon och stört mig på Ulrika Eriksson, snabbläst tidningen, noppat ögonbrynen och plockat undan på rummet, nu sorterar jag i min byrå och ska strax dammtorka. Sa jag att jag hade bäddat sängen också?

Update: HAHAHA!! Jag hittade en vinare längst inne i min byrå, under alla gamla Hanson-utklipp. Gömde den så skickligt att jag glömde den...i typ 2 år!! xD

The Holiday

Såg ju som sagt The Holiday igår med bästisen. En förvånande bra chickflick och vi gick därifrån ifrån med stora fånleende på läpparna. Och lite smått kära i Jude Law. Lite seg i början och kanske på gränsen till för lång men jag rekommenderar den skarpt! Underbara biroller dessutom, speciellt Eli Wallach. Dessutom är jag väldigt svag för Kate Winslet, tycker hon är fantastiskt bra! Nästan så man hade kunnat tänka sig att se den igen faktiskt! :)

Till bästisen

'Cause even if we cant be together
We'll be friends now and forever

And I swear that I'll be there - come what may
When the night is dark and stormy
You wont have to reach out for me
I will come to you
Oh I will come to you

We all need somebody we can turn to
Someone who'll always understand
So if you feel that your soul is dyin'
And you need the strength to keep tryin'
I'll reach out and take your hand!


Tack för en underbar kväll med massvis av skratt och mys och prat och fina ord som lägger sig som bomull kring en hjärna full av tankar. Jag älskar dig!

Nattligt hjärnbajs

För mycket som snurrar i huvudet för att sömnen ska behaga infinna sig. Den här hösten har dels varit helt fantastisk, dels inget vidare. Bristen på intresse för skolan, novisch-aktiviteter och föreningar har gjort att jag aldrig riktigt kommit in i studentlivet. Med undantag från spexet naturligtvis. Det jag såg var underbart, men kort.

Jag tror problemet är att jag inte riktigt sett någon anledning att anstränga mig. Jag kan inte vara kvar här. Det är så hemmavant. Jag och päronen går varandra på nerverna konstant. Jag är förbannat trött på byn, hålan och Lund. Jag hatar de obefintliga kommunikationerna och att vara beroende av mamma och pappa. Jag vill också spontancykla ner i stan och ta en öl nån dag. Men det blir ett projekt och pusslande som jag har fått nog av. Tanken på att än en gång "cykla hemifrån tjugo över så slipper jag stressa, har jag pengar till tågbiljetten, cykla cykla, oj minsann idag tog det bara 8 minuter, jaså där är han igen, undrar vart han ska, där kommer pågåtåget, konduktören, gå av i Lund, tristess tristess" gör att jag blir lamslagen och vägrar lämna huset. Jag är redo för nya kapitel i mitt liv nu. De vänner jag har är de som stannat kvar sen skolåren. Och det är dom jag hoppas att jag kommer ha kvar under resten av livet. Nu behöver jag nya vyer, nytt folk, nya erfarenheter. Självständighet. Vad som helst. Nånting nytt. Spännande. Annorlunda.

Och gud som jag hoppas att London kan ge mig detta. Klart att det känns jobbigt att lämna alla här hemma, klart att jag är livrädd för att vi ska fucka upp allt och vara tvungna att åka hem. Men fan. Jag ska kämpa. Jag ska ta mig upp ur den här apatin, ta ett djupt andetag av den förorenade storstadsluften och ge mig ut i äventyret. Och hur det än går så kommer det vara bättre än ännu en dag av denna jävla misär.

Friends <3

Imorgon ska jag träffa min bästaste bästis och hon ska skämma bort mig med middag och bio (The Holiday) i försenad födelsedagspresent. Precis vad jag behöver när allt känns grått. :)

Igår träffade jag min bästaste S, det var också bra och välbehövligt.

Och jag är glad att du finns i mitt liv nu, Norrlandsbruden. Aldrig längre än ett sms bort. En skön trygghet.

Att göra...

Idag är det 45 dagar tills jag flyttar till London. Av dom 45 kommer jag spendera 6 i Sthlm, 3 med att packa och 4 med att vara i upplösningstillstånd. Då blir det alltså enbart 32 lediga dagar. Jag har ganska mycket att göra.

-Sortera klart i mitt rum

-Sälja kurslitteratur
-Kemtvätta kappa
-Fixa receptbok
-Kolla upp min försäkring
-Hitta och kolla upp mitt pass
-Fixa något slags bank statement
-Skriva CV
-Framkalla och sätta in kort från bal/student/Roskilde/spex
-Skriva ett paper
-Köpa fotoalbum
-Boka hostel
-Göra omtenta
-Köpa ny kalender
-Köpa massor med julklappar
-Gå på bio med min brorson
-Gå på bio med min bästis

-Planera Sthlmsresan med Sanna och Eddie
-Fixa en fungerande laptop
-Köpa adaptorer


[tbc...]

Bästa sminket!

48096-27

Bästaste sötsminkisarna <3


Insomnia

Låg vaken till halv 5 inatt. Det är nog värsta hittills. Gick upp imorse och duschade men var tvungen att lägga mig och sova en timme till, höll på att avlida.

Nu ska jag göra mig iordning och sen ska jag in till Malmö och shoooooppaaaaaa!  Ahh, känner mig riktigt sugen! Egentligen bara julklappar men ska nog se till att skämma bort mig själv lite också. :)

Åh, föresten. Har fått en ny celebtrity crush. Laila Rouass. Hinner inte fixa fram en bild på henne men hon är fruktansvärt vacker! Åh maj gad. *__*"Alla nätter då jag legat strömlös..."

S U C K!
 Kan inte sova. Är alldeles utmattad men finner ingen ro.

Har spenderat dagen med att få små minnesbilder av gårdagens event och har kommit på mig själv med att sitta och garva åt saker som hände. Det var iallafall en alldeles fantastisk avslutning på spexet. Hade höga förväntningar och var nästan lite nervös för att jag skulle bli besviken, men icke. Vi slog oss lösa bland snaps och rödvin, (den här gången var det t.o.m. gott!) det var en sjukt rolig sittning och jävlar vad vi dansade sen! Och finns det egentligen något djupare än diskussioner på fyllan?! Hahaha!

Och nu är ju Surrogatspexet slut också. Vi fick det att gå ihop. Ja herrejävlar, det trodde jag inte för en vecka sen!

Känner separationsångesten igen, men får väl öla mig runt Lund med några lättraggade spexare och snacka om the good ol' times. Och kanske plugga lite också, föresten. >_<

WAD

48096-25
1:a december är World AIDS Day.
Skänk en tanke eller tänd ett ljus för de 40 miljoner människor som lever med hiv.

RSS 2.0