Roskilde :)

Ahhhh! Omg, imorgon åker vi faktiskt! Kan inte riktigt fatta det... Packningen är långt från färdig, men jag har lärt mig hantera ett stormkök iallafall. Ska bli himlans mysigt, det är rätt trevligt att bo i tält, men som Clara sa...

"iiiiih, jag kan inte fatta att vi ska åka imorron!!
- Hallå campingen, här kommer jag!
(fy fan vad jag hatar att tälta)"

Jag tror man förtränger att allt blir blött, att det blir skräpigt och äckligt, att det är skitkallt klockan 5 och alldeles för varmt klockan 9. Att man är äcklig och skitig, trött och grinig och.. ja... Eller så förtränger man det inte, utan allt underbart folk man träffar, alla artister som man längtat så efter att få se och stämningen, spriten och gemenskapen gör att allt det där jobbiga och tråkiga bleknar. Jag tror det är så.

Vilka artister vill jag se nu då? Jo, dom här:
PLACEBO! (aah omg omg)
Ms John Soda (ih, dansa!)
Sigur Rós (magisk gråtmusik)
Rufus Wainwright (snuskigt snygg)
Martha Wainwright (nyfiken på henne)
Scissor Sisters (totalt dansglädje)
Morrissey (jag är nyfiken)
Death Cab for cutie (bra bra bra)
Kashmir (braiga dom med)
Spleen United (tuffa)
Phoenix (nyfiken på nya plattan)
The Strokes (dansaaa)
Franz Ferdinand (dansaaa)
Goldfrapp (dansaaa)
The Infadels (väldigt nyfunna, men mkt bra)
Bullet for my Valentine (nyfiken)

Och sen lite andra som jag gärna också vill se. Tänkte ju liksom kolla lite på Guns n Roses och dom andra "riktiga" headliner-artisterna. Ja. Men jag kommer inte kunna se allt för det krockar. Störigt.

Nu kan jag definitivt inte sitta här längre. Packa... jobbigt..kan nån annan göra det åt mig? Suck.

JAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

    FÖÖÖÖÖÖR JAAAAG HAAAAAR TAAAAAGIIIIIT STUUUUUUUUDEEEEEENTEEEEEEEN!!!!!!!!!!
FY FAN VA JAG E BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!


Balen - del 3

48096-3

Och min sjukt snygga frisyr, gjord av Joanna på Ego i Lund. :)

Balen - del 2

Balen


Min vackra balklänning, sydd av bästa Therese på Mipaform (www.mipaform.se)

Hungerstrejk och extremism

I Göteborg är sudanesiska flyktingar så desperata att få stanna i Sverige att de hungerstrejkar. Som en vädjan om att få stanna här. FN avråder från att avvisa folk till Sudan, men det har tydligen gått det svenska migrationsverkat spårlöst förbi. Förstår ni hur desperata dom här människorna måste vara? Och vad har de gjort som är så fruktansvärt i sitt land? De har haft en åsikt, som de har stått upp för. Kämpat för mänskliga rättigheter. Är inte det här människor vi borde ta vara på? Som kan göra världen till ett bättre ställe?

Som om inte det här är illa nog blev de tydligen dessutom attackerade inatt. Ett 40-tal människor gjorde Hitler-hälsningar, kastade griskött och pissade på deras tält. Vidrigt! Så fruktansvärt vidrigt att jag inte ens kan finna ord. Tårarna bara rinner på mig för att jag inte vet hur jag ska hantera min ilska.

Nationaldag idag. Trevligt, javisst. Demonstrationer överallt. Vänsterextremister protesterar mot högerextremister. Visst, jag är vänstermänniska. Men så fort en politisk eller religiös rörelse går över i extremism, då tycker jag att det har gått för långt. Att vara vänsterextrem är inte bättre än att vara högerextrem. Men om jag ändå delar in det i vi och dom, ska vi svara på deras våldsamma ideologier med att själv använda våld? Är det en lösning? Tveksamt. Ytterst tveksamt. Som tur var möttes aldrig dessa grupper. Vill inte ens tänka på hur det hade slutat.

Nä, den manifestationen som jag tänker komma ihåg från vårt första firande av nationaldagen som helgdag, det är den som tidningen Gringo anordnade. Inga banderoller eller plakat var tillåtna, utan bara den svenska flaggan. Svenskar, blattar, whatever firade tillsammans; dansade, sjöng och verkade ha det riktigt roligt!

Är det inte så det ska vara? Är det inte ett sådant land vi vill leva i?!

RSS 2.0